Najkvalitnejší kúsok z býka
Pôvod názvu Steaku Filet Mignon pochádza z Franczúska. Slovo „Mignon“ v doslovnom preklade znamená lahodný, roztomilý či jemný. Ak by sme teda mali pomenovanie delikátnej mäsovej pochúťky preložiť verne, volali by sme ho „roztomilý filet“. Tento prvotriedny kus mäsa, sa zvyčajne podáva prudko zatiahnutý na rozpálenej panvici či grile, s lahodnou prírodnou šťavou uzavretou vnútri každého kúsku. Prudkou tepelnou úpravou sa vytvára šťavnatý efekt, ktorý si vychutnáte keď Filet Mignon nakrájate na svojom tanieri.
Ako pripraviť 250g Filet Mignon?
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.