O Meatboxe
Prečo vznikol Meatbox?
- Milujeme kvalitné steaky
- Vážime si svoje zdravie
- Slovensko nám nie je ľahostajné
- Chceme, aby kvalitný steak prišiel rovno pred naše dvere
- Sme šetrní k prírode, preto doručujeme ekologicky
- Nechceme si pokaziť vlastnú grilovačku, aj keď nie sme šéfkuchári
- A pretože my sami objednávame cez Meatbox!
Ako sa to celé začalo?
Všetko začalo vyhľadávaním na googli. Máš chuť na dobrý steak, ale z akého mäsa ho pripraviť? Aké mäso kúpiť na grilovačku? Ako správne pripraviť steak na grile? Výsledky vyhľadávania nás viedli k odkazom plných zaujímavých receptov no bez rady, kde kvalitné hovädzie alebo teľacie mäso zohnať.
Skúsili sme zájsť do kamenných obchodov a nakúpili bežne dostupné hovädzie mäso. Výsledok sa nepodaril podľa našich očakávaní a naša predstava o dobrom steaku sa nenaplnila. Ako dosiahnuť, aby steak chutil aspoň tak ako sme naň zvyknutí z najvychýrenejších slovenských reštaurácii? Po odpovedi sme pátrali ďalej, zainvestovali do prémiových produktov, zaplatili mastnú sumu a čakali úžasný výsledok. Kvalita bola samozrejme vyššia, ale k tým najlepším steakhousom sme sa ani zďaleka nepriblížili. Dospeli sme k názoru, že jedinou a nefalšovanou zárukou kvality bude namiesto značky, závratnej ceny alebo reklamy práve variant kúpy celého býka. Dohodli sme sa so známymi a plánovali najať šikovného mäsiara, nazbierať ľudí, ktorí by ocenili špičkové mäso tak ako my a boli ochotní sa s nami na býčka poskladať. Týždne sme zbierali objednávky, aby sme si nezapratali vlastné mrazáky a mäso rozdelili. Od nápadu s rovnakými nadšencami sme pre obtiažnosť prerozdelenia a následne aj procesov pri spracovaní radšej rezignovali. Naši kamoši to však dotiahli, len dúfame, že toho býka nejedia dodnes :). Oslovili sme preto a osobne navštívili niekoľko fariem, a ostali v presvedčení jednej, ktorá sa spomedzi všetkých doslova vynímala. Diametrálne odlišný prístup, ochota a presvedčenie ľudí nás bez pochyby okamžite dostalo. Spontánne, bez zbytočných rečí nás previedli bitúnkom a procesmi od počatia zvieraťa, cez chov až po samotné spracovanie. Záverom nás úplne zaklincoval ich vlastný ekologický bitúnok, kde je vyhradené miesto pre upokojenie zvierat pred porážkou, a následne bezstresový začiatok cesty steaku na naše taniere bez vylúčenia stresových hormónov do svaloviny. Odchádzali sme s testovacími vzorkami v plných kabelách do Bratislavy.
Výsledok?
Mäso malo po každej stránke absolútne iný level ako čokoľvek čo sme dovtedy skúšali uvariť, upiecť alebo ugrilovať Rozhodli sme sa si túto užasnú skúsenosť nenechať pre seba, posunúť aj ostatným a založiť koncept, ktorý sa možno už na Slovensku nachádza, ale ľudia ho ešte neobjavili. Spočíva v úplnej jednoduchosti. Priniesť Slovákom kvalitné BIO mäso, za rozumné peniaze priamo na gril, zo slovenskej farmy a rovno pred dvere. Možno sa pýtate prečo slovenské zvieratá, prečo nedovážať steaky z Argentíny, veď o tých sa predsa hovorí ako o najlepších. My nesúhlasíme, neveríme tomu čo sme nevideli na vlastné oči a nepáči sa nám vzdialenosť dovozu. Produkty, ktoré sa snažíme distribuovať ľudom na Slovensku sú lokálne, certifikované v BIO kvalite s označením pôvodu, neporovnateľne chutnejšie a vždy absolútne čerstvé. Najlepším hodnotením sú naše spokojné manželky, priatelia a deti, ktorí dvíhajú palec hore po každej grilovačke a to teda nie sme žiadni vychýrení šéfkuchári! V neposlednom rade, nepotešia sa len vaše chuťové poháriky, ale aj peňaženky, vždy sa totiž snažíme o cenovo dostupné riešenie pre každého, čiže pre nás, bežných Slovákov.